Rólam

Rólam

Lakatos-Gerlach Ágota

Lakatos-Gerlach Ágota vagyok, tanácsadó szakpszichológus, pár- és családterapeuta jelölt.

Elsősorban egyéni konzultációt végzek felnőttekkel, valamint párkapcsolati tanácsadást, szupervízió mellett.

Lelkileg egészséges (tehát klinikai értelemben nem beteg) kliensekkel foglalkozom. A konzultációk során jelen élethelyzetben való elakadások esetén a hatékony problémamegoldáson dolgozunk együtt. Az első találkozások alkalmával tisztázzuk a célt és hogy hogyan tudom én támogatni ennek elérésében.

A sikeres konzultáció egyik legfontosabb eleme a kliens és a tanácsadó közötti kapcsolat. A pszichológus nem konkrét tanácsot ad a kliensnek, hanem elfogadó, empatikus légkört igyekszik teremteni, ahol a kérdésekkel és visszajelzéseivel segíti őt a nehézségei megfogalmazásában, a megoldási és megküzdési lehetőségek feltérképezésében. Elengedhetetlen a kliens részéről a személyes szimpátia is a pszichológusa iránt.

Ha úgy érzi, hogy egy jelenlegi élethelyzetében elakadt, nem találja a megoldást a problémákra, jól jönne egy külső szemlélő, aki segít más megvilágításba helyezni az adott nehézséget, hogy az eddig sikertelennek bizonyult megoldási próbálkozásokhoz képest más irányból tudjon közelíteni a megoldás felé, kérem keressen bizalommal.

Tanulmányok

  • 2004-2009. Károli Gáspár Református Egyetem BTK Pszichológia Szak – okleveles pszichológus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *